Kandidaat

Naan Colman uit Evergem, uw vertegenwoordiger op plaats 5, voor de provincie Oost-Vlaanderen.

Door mijn ervaringen als ondersteuner in het buitengewoon onderwijs, weet ik het wel zeker: inclusiviteit, actief burgerschap en transparantie zijn belangrijke begrippen binnen een beleid! Een provincie waar iedereen zich zorgeloos kan ontplooien en uitleven, is een goede provincie om in te wonen.

Oost-Vlaanderen moet niet alleen een plek zijn voor kinderen en jongeren maar ook voor mensen met een beperking of zij die in armoede leven. Het moet een thuis zijn waar iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen tot zelfstandige en gelukkige mensen.

De bevoegdheden van de provincies zijn de afgelopen legislatuur door de Vlaamse regering ingeperkt. Ik ben er sterk van overtuigd dat provinciebesturen een echte meerwaarde zijn in het samenwerkingsverband tussen gemeenten en gewesten. Er liggen nog voldoende uitdagingen klaar om een toekomstgericht antwoord te bieden met een focus die vooral zal bestaan uit: innoveren, coördineren en stimuleren. Ik hoop mijn steentje daarin te kunnen bijdragen.