Eddy Colombeen

Gemeenteraadslid

Contactgegevens

Koolstraat 2

9940 Evergem

Tel. 09 258 14 82

GSM 0485 03 84 28

E-mail eddy.colombeen@groen.be

Na mijn ervaringen als gemeente- en OCMW-raadslid en als milieuambtenaar, besef ik dat er een menselijker, eerlijker en gezonder beleid in Evergem nodig is, waarbij een goede toegankelijke dienstverlening voor de burger voorop staat.

Als vrijwilliger bij Natuurpunt merk ik dat er nood is aan meer bos, natuur en inheems beschermd groen, zowel in verkavelingen en aan appartementen in de dorpskernen als in het landelijke deel van onze gemeente.

Mijn ervaringen bij het dorpsteam in Belzele toonden aan dat enkel in overleg met bewoners en middenstand een betere inrichting van het dorp en een veiliger verkeer mogelijk is met onder meer een betere fietsinfrastructuur, een netwerk aan goed onderhouden trage wegen en lagere maximumsnelheden.

​De ervaring leert, zoals bij het Repair Café, dat duurzaam leven met onder meer afvalbeperking, energiebesparing en minder vervuiling, het beste werkt met een goede samenwerking tussen vrijwilligers, middenveld en gemeentebestuur. Door samen te werken in vertrouwen en iedereen zijn inbreng te respecteren, kan je als gemeente veel bereiken.