Twee Evergemse kandidaten op lijst voor Kamer

01 April 2024

Twee Evergemse kandidaten op lijst voor Kamer

Abraham Bendia en Kathleen Pisman op lijst van Groen voor de Kamer

 

Groen Evergem is fier dat 2 Evergemse kandidaten op de federale lijst van Groen staan voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Abraham Bendia 12de plaats Kamer

Abraham Bendia is kernlid van Groen Evergem en kwam voor het eerst bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 op. Hij werd geboren in Kameroen en woont sinds 2006 in België. Hij genoot een opleiding in sociale wetenschappen, mensenrechten en humanitaire acties. Voordat hij naar België kwam als vluchteling was hij assistent-professor, alsook vrijwillige activist in verschillende internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en de Raad van Europa. Hij was militant en activist voor de bevordering en verdediging van de mensenrechten en heeft deelgenomen aan verschillende trainingsprogramma's voor verenigingen die werkzaam zijn op het gebied van de mensenrechten in Afrika, georganiseerd door de Jeugdraad van Europa.

Kathleen Pisman 11de opvolger Kamer

Huidig parlementslid Kathleen Pisman staat als lijstduwer bij de opvolgers voor de Kamer van volksvertegenwoordigers. De afgelopen 2 jaar werkte ze in het Parlement in de commissies Volksgezondheid en Gelijke Kansen aan een groenere samenleving. Dit doet ze ook al 24 jaar in de Evergemse gemeenteraad.

Contactpersoon: Thibault Quirynen