Persbericht december 2022

03 Januari 2023

Persbericht december 2022

Het gemeentebestuur wil op termijn dit woonuitbreidingsgebied omzetten naar niet-bebouwbaar agrarisch gebied, maar schuift dit op de lange baan.

Evergem, 23 december 2022

 

Persbericht Groen Evergem

Groen lanceert petitie voor openbaar park in dorp van Belzele

Het dorp van Belzele is de afgelopen jaren meer bebouwd en drukker geworden. Er komen steeds meer appartementen bij. Velen betreuren deze evolutie en hebben nood aan meer kwaliteitsvol groen en een groene ontmoetingsplek.

Een deel van de dorpskern is al volgebouwd. Er is echter nog een deel van de dorpskern open ruimte. Het gaat over 3 hectare in de driehoek Kleine Moerstraat, Kuitenbergstraat en Belzeelsestraat. Dit gebied is momenteel een woonuitbreidingsgebied. Dit betekent dat het in principe kan worden bebouwd.

Het gemeentebestuur wil op termijn dit woonuitbreidingsgebied omzetten naar niet-bebouwbaar agrarisch gebied, maar schuift dit op de lange baan. Dit gebied heeft echter meer mogelijkheden en kan omgezet worden in een parkgebied met een openbare functie. Een openbare groene ontmoetingsplek voor jong en oud in de dorpskern van Belzele.

Daarom organiseert Groen Evergem een petitie voor een openbaar park. Wie de petitie wil tekenen kan surfen naar www.groenevergem.be/petitie of www.groenevergem.be/groen_in_actie.

Wie niet digitaal kan tekenen, kan contact opnemen met Eddy Colombeen op het nummer 0485 03 84 28 voor een petitie op papier.