Groen Evergem keurt asociale wijziging van buitenschoolse kinderopvang af

09 December 2012

Gemeentebestuur voert asociale wijziging door van buitenschoolse kinderopvang De gemeenteraad stemde in november voor een aanpassing van het reglement voor buitenschoolse kinderopvang. Het oorspronkelijke voorstel van het college moderniseert niet alleen de werking van de buitenschoolse kinderopvang, maar past opnieuw de tarieven aan. Zo kunnen mensen met 2 of meer kinderen in de buitenschoolse kinderopvang niet meer genieten van een verlaagd tarief. Groen is hiermee niet akkoord. Het zijn vooral de grotere gezinnen en mensen die het al moeilijk hebben die hiervan de dupe zijn.Deze wijziging is al de 3de wijziging van het reglement buitenschoolse kinderopvang in 2 jaar tijd. De wijziging in 2010 hield al een verhoging van de tarieven in van 30%. Door nu geen lager tarief meer mogelijk te maken voor mensen met meer kinderen in de buitenschoolse kinderopvang betekent dit voor het 2de kind een verhoging van 11%, het derde kind 30% en voor het 4de kind een verhoging van 53%. Dit is asociaal.

Het amendement dat er voor zorgt dat meer mensen van het sociaal tarief kunnen genieten is inderdaad een verbetering, maar betekent nog niet dat hiermee de asociale wijziging van het reglement wordt rechtgetrokken.

De gemeente wil hiermee 22.000 euro besparen. Dit is in vergeleken met de tienduizenden euro's die de gemeente deze legislatuur heeft verloren door slechte investeringen een peulenschil.

Op het einde van deze legislatuur is dit nogmaals geen cadeau aan de gezinnen met kinderen. Dit voorspelt weinig goeds voor komende legislatuur.