Gemeenteraad oktober 2016

07 November 2016

Gemeenteraad oktober 2016

?Groen stelde voor om de nieuw ontwikkelde CO2-calculator ( ) te promoten in de basisscholen.Die laat toe om eenvoudig uit te cijferen welke invloed bepaalde acties hebben op de CO2-uitstoot. Onderwijsschepen Rob Trenson (N-VA) was dit voorstel meteen toegenegen.  De gemeenteraad stemde het voorstel eenparig goed.www.scholenvoorminderCO2.be

Groen wou weten welke duurzaamheidstoetsen gebruikt zullen worden door de centrale aankoopdienst die op 1 januari 2017 van start gaat. Volgens milieuschepen Patrick Huyghe (N-VA) komt er een werkgroep waarin de aankoopverantwoordelijke samen met de milieudienst en de dienst internationale samenwerking een procedure gaan uitwerken om de duurzaamheid van de aankopen te toetsen.

?Evergem stelt zich blijkbaar geen vragen bij de versoepeling van lozingsnorm voor afvalwater van Terranova; De Milieu-inspectie heeft vastgesteld dat het bedrijf de in de milieuvergunning opgelegde lozingsnorm voor vanadium overschrijdt.  Groen stelt dat de WereldGezondheidsorganisatie vanadium als mogelijk kankerverwekkend ziet. Volgens schepen Huyghe vind de Milieu-inspectie dat vanadium niet schadlijk is zodat het gmeentebestuur een positief advies gaf.

De volledige persnota vind je in de bijlage. 

.

 

 

 

BIJLAGEN:
20161105_persbericht_gemeenteraad.pdf