Gemeenteraad mei 2017

13 Juni 2017

Gemeenteraad mei 2017

De gemeenteraad besliste om de zones 30 in de deelgemeenten Evergem, Ertvelde en Sleidinge uit te breiden.  Daardoor onstaan grotere aaneengesloten zones 30. Meer uitleg hierover vind je in de persnota. Meer dan zestig burgers kwamen naar de Denkdag over de toekomst van het kasteeldomein in Wippelgem. Die was een gevolg een vraag voor een inspraaktraject dat op vraag van Groen ingezet werd om te komen tot een beheersplan. De beslissing om er een parking voor mobilhomes aan te leggen werd niet genomen tijdens die denkdag maar was 'ooit door het college genomen'. Verder blijft het college dralen om het woonuitbreidingsgebied aan Kramershoek (vlakbij het kasteeldomein) te schrappen. Tijdens de bespreking over het vluchtelingeninitiatief de Olijftak kwam het tot een persoonlijke aanvaring tussen schepen Moensen SP-A raadslid Johan Van Hove.  Groen betreurt dit incident en kiest voor een positieve benadering.

 

 

 

In november 2015 drong  Groen voor het eerst aan om het brugemeesterc conventant te ondertekenen om zo de CO2-uitstoot van de gemeente met minstens 40% te verlagen tegen 2030.  Geduld loont: Evergem ondertekende het burgemeesterconvenant.

Groen is bezorgd over het voortbestaan van de stedenband met Gueranda (Equador). Als gevolg van besparingen door de hogere overheid werd het budget hiervoor gehalveerd tot 50.000 euro.

De herstellingen van sommige fietspaden verlopen te traag.  Volgens CD&V schepen Eric De Wispelaere is het moeilijk om voor dergelijke kleine werken een aannemer te vinden.  Door het combineren van meerderel werken zouden er voor de zomer toch een aantal uitgevoerd worden.

 

De volledige persnota vind je in de bijlage

BIJLAGEN:

20170612_persbericht_gemeenteraad.pdf