Gemeenteraad februari 2016

06 Maart 2016

Nog tot 16 september 2016 vervangt Paul De Neve Groen-raadslid Katrien Lehoucq.  Katrien kreeg, aansluidend op haar stage, een tijdelijk contract van zeven maanden in Amsterdam.   Het blijft zeer onduidelijk of er al dan niet een speelbos komt in Rieme. Milieuminister Joke Schouvlieghe keurde het plan nog niet goed of af omdat er een paar conflicten met het Ruimtelijk UitvoeringsPlan zijn vastgesteld. De Vlaamse LandMaatschappij onderzoekt of er alternatieven zijn zonder die tegenstrijdigheden.  Groen-raadslid Kathleen Pisman vindt het bizar dat  niemand die conflicten eerder opmerkte.

 

?Op vraag van Groen zal het gemeentebestuur aan de NMBS vragen om bankjes te plaatsen in de wachthuisjes in de stations van Evergem en Sleidinge.

 

Groen vroeg de visie van de N-VA/CD&V-meerderheid over het nieuwe Vlaamse ontwerp afvalstoffenplan. Volgens schepen voor leefmilieu Patrick Huyghe (N-VA) is het gemeenschaappelijk standpunt van de milieuambtenaren van de 19 IVM-gemeentes voorgesteld  tijdens de milieuraad en wordt het niet besproken in te gemeenteraad. Een definitief afvalplan wordt binnen een aantal maanden verwacht. Groen vindt het een gemiste dat er over dit plan geen debat gevoerd kan worden in de gmeenteraad of in de gemeenteraadscommissie vooraleer het  plan definitief is goedgekeurd.

 

?Sluikstorten in de gracht naast de wegel naar de Kiekebossen blijft een probleem. Eerder had Groen bekomen dat de gemeentediensten het sluikstort éénmalig opruimden.  De weg is makkelijk toegankelijk met de auto en ligt eerder afgelegen. Een bord 'verboden te sluikstorten' lost het probleem niet op. Groen stelt voor om bij het begin van de wegel paaltjes te plaatsen die bvb. met een sleutel neergeklapt kunnen worden.  Volgens schepen Huyghe (N-VA) moet daarvoor eerst de eigendomssituatie van de wegel uitgeklaard worden.  De gemeentelijke diensten kijken dit na.  Wordt vervolgd.