06 aug 2019

Een verkeerde toekomst

Er beweegt veel in het klimaatlandschap. De klimaatverandering slaat nu overal hard toe. Het is een keiharde realiteit. Klimaatactivisme en klimaatbeleid, het zijn 2 punten die velen niet meer onbewogen laten en moed van ons vragen om niet langer binnen onze eigen grenzen te blijven maar net stappen te zetten in een wereldwijde samenwerking en solidariteit. Het is op langere termijn durven denken wat niet alleen nodig is voor het klimaat maar ook voor armoede, ongelijkheid, migratie en mensenrechten.

Welke erfenis willen onze politici nalaten? We zetten met Groen Evergem daarom graag deze Vlaamse kortfilm “Een verkeerde toekomst”, gemaakt in opdracht van hulporganisatie 11.11.11, in de kijker omdat verkiezingen en verkiezingsthema’s zich niet mogen beperken tot de verkiezingsdag zelf. Ze horen een geïntegreerd geheel te zijn in het leven van elke dag waarin we ons ook bewust zijn van de toekomst van komende generaties en in wat wij voor hen achterlaten.

De film speelt zich af in 2043. Een vroegere politicus, gespeeld door Jan Decleir, moet zich tegenover zijn kleindochter verantwoorden voor zijn falende klimaatbeleid in 2019.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=P2CORm6txWY